Beschrijving

Hulst

Volgens de lezers van de ANWB kampioen is Hulst uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland. Wandel over de vestingwallen, eet een "Broodje Hulst", bezoek de in 2009 tot mooiste kerk van Nederland uitgeroepen Sint Wilibrordus basiliek en leer meer over Reynaert de Vos

https://www.anwb.nl/landvananwb/vestingstad-hulst

De stadswallen

De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.

Stadhuis en kunstwerken

Op de Grote Markt bevindt zich het statige Stadhuis, dat een aantal interessante kunstwerken herbergt. Vanaf de vele terrasjes heeft men goed zicht op het fraaie gebouw, dat u nieuwsgierig maakt, naar zijn historie en naar wat er binnen te zien is.

H.Willibrordusbasiliek

In het hart van de stad staat de monumentale Willibrordus basiliek, opgetrokken in Brabants-Gotische stijl. Met zijn 60 meter hoge toren, valt hij van ver uit de omtrek te zien. Gelegen op het hoogste gedeelte van Hulst, prijkt de basiliek als het ware boven de vestingstad uit. Op 31 mei 2009 is deze basiliek uitgeroepen tot mooiste kerk van Nederland bij het NCRV programma Plaza.

Museum de Vier Ambachten

Een van de gebouwen met een rijke historie is het voormalig refugium van de abdij Ter Duinen. Hier is sedert 1979 het Streekmuseum De Vier Ambachten gevestigd. Het statige huis uit de zestiende eeuw geeft huisvesting aan de collecties van Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten.

De Stadsmolen

Vanaf diverse plaatsen in de vesting kan men aangenaam verrast worden door het plotseling opduiken van deze diverse malen gerestaureerde Stellingmolen met bovenkruier.

Andere musea en galerijen

Op diverse plaatsen in de vestingstad wordt men aangenaam verrast met kleine galerijen en musea, een ontdekkingstocht meer dan waard.

Reynaert de Vos

?Het was in eenen tsinxen daghe?. Met deze zin begint het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde, dat in de dertiende eeuw werd geschreven. Het vormt in zijn genre een van de hoogtepunten van de Nederlandse en zelfs van de West-Europese literatuur. Het verhaal handelt over de listige vos Reynaert, die met zijn sluwe streken de waarden en normen uit die tijd een hak zet. Zoals in elk dierenepos zijn de hoofdfiguren dieren, die zich als mensen gedragen. Het verhaal geeft in beeldende taal een geestige en vaak ironische schets van de samenleving en munt uit door een fijne karaktertekening van de personages.

Meer informatie vindt u bij het VVV in de Steenstraat 37 te Hulst

 

Kijk voor meer informatie over Hulst onder MEER - HULST OVERIGE INFO

Kijk voor handige links onder MEER - HANDIGE LINKS